Ako imate nekih nedoumica oko izbora benda za Vaše venčanje ili ako niste sigurni na šta bi trebali da obratite pažnju prilikom odabira daćemo Vam nekoliko saveta koji će vam sigurno biti od koristi.

Postoji mnogo različitih načina da poslušate bend bez obzira da li je on preko preporuke ili ste ih našli putem interneta, ali sigurno ćete pronaći mnoge bendova koji će Vam se dopasti, medjutim ako imate već odredjen budžet i veliku želju da se pobrinete da izaberete najbolji bend za taj novac evo nekoliko bitnih stvari na koje morate obratiti pažnju..

   1. Koliko su profesionalni?
Pod tim ne mislimo da svakog vikenda pune Arenu već više kako se taj bend predstavlja. Prezentacija je sve, pa ako ste u početnoj fazi pronalaženja pravog benda za vas, najbolje bi bilo da potražite njihovu veb stranicu ili društvenu mrežu i progledate fotografije, obratite pažnju i da li često ažuriraju svoje društvene medije, imaju li neke recenzije i tek nakon toga ukoliko ste zadovoljni ih pozovete i proverite i kako se odnose prema Vama preko telefona. Zašto Vam sve ovo govorimo jer je prvi utisak jako važan.

   2. Pomoć od nekog iz te profesije
Mnogo parova ima sreće da u svom bližem okruženju ima prijatelje koji se bave muzikom ili je poznaju mnogo bolje od njih samih. Ne ustručavajte se da im zatražite pomoć u odabiru. Poslušajte njihove savete i sugestije, ali naravno odluku donesite na osnovu Vašeg osećaja i uha. U poslednje vreme vrlo često se prave ugovori sa bendom u kojem stoje vaši zahtevi i njihova saglasnost da će sve iz ugovora biti ispoštovano, a odnosi se na vreme, vrstu muzike i novac.

   3. Da li imaju iskustva?
Kada istražujete bend dobra je ideja da proverite njihovo iskustvo što se nastupa na venčanjima tiče. Uobičajeno je da će svaki dobar bend na svojim internet stranicama navesti svoja najveća dostignuća i iskustva naglašavajući istaknute nastupe i možda nagrade kojima su bili počastvovani. Iako to nisu uvek sugurni znaci dobrog nastupa koji će Vam pružiti, ali nisu ni loša preporuka da odvojite malo više vremena na njih i dobro ih poslušate.

   4. Napraviti dobar dogovor
Ako samo želite da rezervišete bend bez ikakvih provera uz koji ćete igrati 30 minuta, to onda nije veliki problem, ali ako očekujete da se igra od prvog do poslednjeg trenutka na Vašem venčanju, moraćete da budete sigurni da bend koji ste odabrali nije samo svestan toga već i da je u stanju to i da uradi, da Vas i Vaše goste drži na nogama i naravi veselu atmosferu.
Budite jasni u pregovorima sa bendom šta tačno očekujete od Vaše zabave. Takodje ukoliko želite da bend bude prvi deo Vašeg venčanja, a DJ kasnije, o tome morate da obavestite bend kako bi na vreme napravio listu pesama koje će izvodite te večeri, ne biste sigurno voleli da su najbolje pesme ostavili za posle torte, a tada Vam počinje DJ sa svojom muzikom.
Takodje možda Vam se čini da nije do Vas da brinete o tome, ali obavezno sa bendom definišite ozvučenje i rasvetu, da li oni imaju sopstvenu ili vi morate sa restoranom da se dogovarate naknadno o tome.

Dakle bez obzira koji na kraju bend izaberete, pre nego ih definitivno rezervišete budite sigurni da su razumeli sve Vaše ideje i usluge koje od njih očekujete, kako ne bi došlo da nepotrebnog nesporazuma.