Iako su venčanja modernizovana i običaji zaboravljeni, ostalo je nešto što smo sačuvali. Jedan od običaja je i kićenje kapije ili ulaznih vrata. I ovaj običaj zahteva malo kreativnosti i mašte, ali predstavlja jednu od najlepših uspomena sa Vašeg venčanja.
Svi detalji koji se nalaze oko ulaznih vrata odraz su topline doma, vedrine i duhovitosti vlasnika. Zato obratite pažnju na sitnice koje žele dobrodošlicu. Uz malo dobre volje, mašte i odvojenog vremena Vaš ukras na vratima izgledaće prelepo.
Obično se koristi sveže cveće ili til u obliku cvetova, saten trake, veštačko cveće i grane koje se ukrašavaju cvećem, kao i razni drugi materijali od kojih se prave mašne.
Tako okićena kapija ili vrata stana se dugo čuva posle venčanja, pa se u poslednje vreme najviše i koriste platna i veštačko cveće. Dekoracija bi trebala da se čuva do Mladenaca, verskog praznika koji je posvećen bračnim parovima koji su stupili u brak u toj godini.
Ulazna vrata svakog doma, bez obzira na to da li je u pitanju stan ili kuća, ostavljaju prvi utisak koji je izuzetno važan zato ukoliko imate bilo kakava pitanja ili vam je potrebna motivacija pomoći ćemo Vam u osmišljavanju ukrasa koji će na najbolji način predstavljati Vas i Vaš dom.