Odabrati pravu venčanicu nije ni malo lak zadatak. To su dani, meseci potrage i proba i nije redak slučaj da se pusti i po koja suza, jer izbor je jako velik i dešava se da posle toliko proba devojke više ni ne znaju šta žele i koja im lepo stoji. A onda na kraju padne izobr na model o kome nisu ni sanjale i to bude pun pogodak. Naravno da postoje i mlade koje tačno znaju šta žele i ne odstupaju od ideje ni na jedan jedini trenutak.
Ali postoje i mlade koje žele da njihova venčanica bude zapamćena ne samo od strane gostiju koji bi bili na njihovom venčanju, već žele da ceo svet vidi i priča o toj jedinsvenoj i posebnoj venčanici.
Takvu želju imala je mlada manekenka iz Rumunije Emma Dumitrescu jer je uspela da zahvaljujući dužini šlepa uđe u Ginisovu knjigu rekorda za najdužu venčanicu na svetu.
Njena venčanica bila je dugačka 2.750 metara. Za izradu dugačkog šlepa bilo je potrebno 100 dana i 10 timova krojačica. Čipka je uvezena iz Francuske, dok su taft i druge tkanine uvezene iz Italije i koštala je nekoliko hiljada funti.
Šlep se prostirao preko glavnog bulevara u prestonici Rumunije Bukureštu dok je mlada mahala svim radoznalim posmatračima iz balona.
U Ginisovoj knjizi svetskih rekorda proglašena je za najdužu venčanicu od svile i čipke i kao potvrda za to Emi je uručen sertifikat.
Sa svojim dugačkim šlepom svojevremeno se hvalila i princeza Dajana čija je dužina bila 25 metara, Lauren Konard je imala šlep dužine 10 metara, a Kej Midlton je imala iznenađujuće „kratak“ šlep dužine svega 9 metara.
Da li je ludost ili hrabrost to sami procenite, ali šlep dužine metar će biti sasvim dovoljan i efektan, a u isto vreme i praktičan i lak za nošenje.