Idemo redom, prvo ide prosidba, pa prsten, pa odabir restorana, muzike… ali posle ovih bitnih i velikih stvari dolazi na red ništa manje važno, a to je odabir venčanice i cipela.
Postavlja se pitanje, šta žene žele kad traže cipele za venčanje?
Da li da im budu udobne ili se akcenat daje na dizajnera ili je bitan samo izgled?
Ipak provesti dan u paru cipela iz snova Vašeg omiljenog dizajnera koji bi ispunio Vaše želje da su udobne i lepe bio bi pun pogodak i za Vas i Vaša stopala.
Ali nije sve baš tako jednostavno. Bez obzira da li ste u potrazi za specifičnim stilom, recimo sandalama ili ste zamislili cipele otvorenih prstiju ili tražite savršenu visinu pete za Vas, ipak se potrudite da nađete što udobniju obuću za taj dan.
Naravno da želite da izgledate dobro i da se osećate dobro, ali takođe ne želite da Vam neudobne cipele upropaste dan.
Cipele za venčanje birate kao i svaki drugi par obuće, treba ih pravilno uklopiti uz venčanicu, ne smeju biti tesne, male ili suviše velike i nikako se ne oslanjajte na onu staru “raširiće se“.
Ukoliko kupite cipele koje su suviše uske ili suviše široke, Vaše noge će vas moliti da ih skinete, cipele MORAJU BITI TAMAN.
Takođe visoke potpetice mogu izazvati grčeve u mišićima i prstima i bol u stopalima nakon dugog nošenja. Ukoliko inače niste navikli svoja stopala na visoke potpetice visina od 5-6 cm će Vam biti sasvim dovoljna, a ako ste neko ko nosi svakodnevno visoke štikle predlažemo da više od 10 cm ne kupujete jer znate i sami, stopala nakon dugog stajanja oteknu i dešava se da nas i u tim slučajevima nažuljaju i cipele koje smatramo jako udobnim
Uvek tražite cipele meke kože i naravno da budu potpuno od priodne kože, i spolja i iznutra, to Vam je jako važna stvar. Isto tako pripremite i jedan par silikonskih uložaka za prednji deo stopala jer Vam i oni mogu pomoći da duže ostanete u Vašim prelepim svadbenim cipelama.
Verujemo da će većina žena sad reći “ja mogu da izdržim ceo dan”, ali naš savet Vam je da makar ponesete neke cipele sa nižom štiklom ili baletanke koje će te obuti ukoliko Vam zatrebaju.
Ne zaboravite da ćete ceo dan biti aktivni, a da bi Vam prošao što veselije ne dozvolite da jedan par cipela sve pokvari.