Da li ste znali zašto se kite gosti i mladenci?
Sve je počelo od ruzmarina, koji se iz godine u godinu, sve manje koristio, a sada čini mi se potpuno izbacio iz upotrebe na venčanjima.
Ruzmarin je bio simbol vernosti, uplitao se u venac koji su neveste nosile u kosi, čuva vernost supružnika i zavete koje su izmenili prilikom sklapanja braka.
Na našim prostorima se verovalo da je svadba veoma važan događaj čitave zajednice zbog spajanja porodica. Svadba je uvek bila potencijalno opasna i zbog mogućeg prisustva zlih sila, ali se eventualnim zlim silama odvlačila pažnja jakim i opojnim mirisom ruzmarina. Danas se samo pomen ruzmarina može naći u svatovskim pesmama.
Da li je to dobro ili nije sigurno svako ima svoje mišljenje, ali mora se priznati da su današnji ukrasi za svatove kao i za mladence i kumove izuzetno kreativni, lepi i pažljivo izrađeni, mogu Vam se slagati uz venčanicu, bidermajer, uz dekoraciju svadbenog prostora i svakako mogu biti jedinstveni.
Kod izrade ukrasa za goste i mladence ne postoje ograničenja, pustite maštu na volju, a ako u moru obaveza i zadataka povodom planiranja vašeg venčanja nemate vremena, obratite se nama, jer nama će to biti uživanje i zadovoljstvo. U dogovoru sa Vama, napravićemo ukrase koji će krasiti vaše goste i biti deo vašeg slavlja. Na Vama je da izaberete boju i materijal, a ostalo prepustite nama.